Бъдещият служебен премиер Димитър Главчев на нова среща при президента

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Държавният глава Румен Радев ще приеме днес кандидата за служебен министър-председател в президентската институция, за да му възложи да предложи състав на служебно правителство. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът определи вчера председателя на Сметната палата Димитър Главчев за кандидат за служебен министър-председател в изпълнение на чл.99, ал.5 от Конституцията. Главчев е бивш депутат от ГЕРБ, бил е председател и заместник-председател на парламента.

След промените в Конституцията за служебен премиер държавният глава можеше да избира измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на Българската народна банка, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини