Григор Димитров на полуфинал в Маями след победа над Алкарас

Григор Димитров на полуфинал в Маями след победа над Алкарас

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Маями за първи път в своята кариера.

Най-добрият български тенисист изигра един от най-силните си мачове изобщо и надигра водача в схемата и номер 2 в световната ранглиста Карлос Алкарас с 6:2, 6:4 за час и 34 минути.

В спор за място на финала българинът ще се изправи срещу германеца Александър Зверев, който по-рано през деня победи с 6:3, 7:5 унгареца Фабиан Марожан.

Още в първите минути на мача с Алкарас Димитров даде заявка, че е в много добра форма и има своите напълно реални шансове за успех срещу носителя на две титли от Големия шлем. 32-годишният българин поведе с 3:0 гейма след 18 минути игра, а с нов пробив в края на сета взе откриващата партия от мача без изобщо да позволи на Алкарас да влезе в нея, предаде БТА.

Вторият сет също започна отлично за първата ракета на България. Той поведе с 4:1 гейма и имаше точка за пробив за 5:1, но Алкарас се справи и я отрази.

Испанецът показа пробуждане в играта си и успя да реализира своя първи пробив в мача в седмия гейм на втория сет, след което и да изравни за 4:4.

Това обаче не повлия на Димитров, който спечели подаването си в деветия гейм, а веднага след това достигна до нови два шанса за пробив, като реализира още първия и така стигна до победата в мача.

За българина това е втори пореден успех над Алкарас след този в Шанхай в края на миналия сезон. Въпреки това 21-годишният испанец продължава да води в общия резултат помежду им с 3:2 успеха.

В мача, който бе изгледан на живо от звезди като боксьора Майк Тайсън и баскетболиста Джими Бътлър, Димитров записа 24 печеливши удара и направи само пет непредизвикани грешки. Освен това той постигна и четири аса, като спечели и 12 от 16-те си излизания на мрежата.

Достигането до полуфиналите в Маями гарантира на Григор Димитров и изкачване до 11-о място в световната ранглиста. От понеделник той ще изпревари гръка Стефанос Циципас. Победа над Зверев ще го върне в 10 на ранглистата за първи път от 2018 година насам.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини