Община Банско ще помогне финансово провеждането на международен обучителен курс за спасителни кучета

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско
На отряда в Банско към Планинската спасителна служба е поверено да организира тази година международен обучителен курс за спасителни кучета в курорта. Такива курсове се организират всяка година в различни държави и се провеждат при голям интерес и широко участие от чужбина. Всяко едно домакинство пък е своеобразно признание за професионализма на спасителите от местната планинска спасителна служба.
 
Предвид значимостта на работата на планинските спасители и техните помощници – кучетата, общинските съветници единодушно приеха Общината да подпомогне финансово организирането на обучителния курс в Банско.
 
Те решиха да подкрепят финансово и СК „АлПиринСки“ за реализиране на проект „30 върха над 2000 м под 10 часа“ – скоростно преминаване на северния дял на Пирин планина със ски. Проектът представлява интерес не само с амбицията за показване на високо майсторство, но и с намерението да се създаде документален филм, чрез който да се покаже красотата на Пирин планина.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини