Студенти от 14 отбора ще се борят за финансиране на своите бизнес идеи по време на StartUP Weekend 2024

Студенти от 14 отбора ще се борят за финансиране на своите бизнес идеи по време на StartUP Weekend 2024

Има ли перспективи за иновация пред българската икономика? Кои са хората, създаващи иновативни решения за проблемите, с които се бори нашето общество всеки ден? До каква степен нарастващата инфлация е пречка за стартирането на иновативен бизнес в днешно време и има ли как да се справим с нея? Отговор на тези и още много други въпроси дава StartUP Weekend 2024: StartUP Your Engines.

Събитието има състезателен характер и е организирано от студентския клуб StartUP@Blagoevgrad в кампуса на Американския университет в България. Студенти и ентусиасти на всякакви възрасти формират отбори, които в рамките на 48 часа разработват идеи за стартиране на иновативни бизнеси, решаващи проблеми от икономическо и социално естество.

От устройство за засичане на вагинални инфекции, през почвени подобрители, създадени от хранителен отпадък, до платформа свързваща собственици на домашни любимци с хора, които да се грижат за тях почасово – това са само част от идеите, които бяха разработени по време на миналогодишното издание на състезанието за млади предприемачи, StartUP Weekend.

Тази година деветото поредно издание на събитието ще се проведе на 22 - 24 март и обещава да бъде още по-мащабно с 14 отбора, които ще бъдат наставлявани от едни от изявените предприемачи в България: Ина Тончева, Веселин Колев, Пламен Цеков, Гергана Стоичкова, Валя Надова, Зоран Арсовски, Иван Илиев, Стоян Ангелов, Борис Георгиев, Николай Господинов, Михаил Димитров, Александър Кръстев, Огнян Чиков и Юлиан Бориславов. 

Менторите ще съпътстват отборите със съвети и наставление до неделя, когато участниците ще трябва да презентират идеите си пред комитет от подбрано жури, съставено от хора с дългогодишен опит в оценката и инвестирането в стартиращи бизнеси. ​

Съдиите ще бъдат професионалисти от различни фондове за рисково инвестиране и бизнес ангели, сред които са Павел Велков, Димитър Енчев, Павел Лисев, Марин Илиев и Бистра Кирова.

A водещ на събитието отново ще бъде основателят на един от най-добре познатите български подкасти – Георги Ненов.

Различното тази година е най-голямата награда за отборът, класиран на първо място, а именно финансиране на бизнес идеята в размер на 5000 лева, предоставено от компанията Eden Tech Labs, както и менторство в продължение на 6 месеца.

Студентите от клуба StartUP@Blagoevgrad вече са убедени, че тазгодишното издание ще остави отпечатък в българската стартъп среда.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини