ОбС реши: Свалят знамето на Република Сърбия от фасадата на зала "22 септември"

Снимка: Илинден Прес
Снимка: Илинден Прес

С 33 гласа "за" Общинският съвет в Благоевград взе решение да се свали знамето на Република сърбия от фасадата на зала "22 септември", в която заседават местните парламентаристи. Това стана след искане и внесена подписка от група граждани в ОбС с искане да се свали националния сръбски флаг.

Те са категорични, че не може чуждо знаме да се вее в града наред с родния трибагреник. Предложението им е подкрепено с подписите на над 250 благоевградчани. Според тях не може пред сградата на Общинския съвет да се вее чуждо знаме. Все едно да има събски флаг и пред парламента, недопустимо е, твърдят те. Предложението им се прие без никакви дебати от общинските съветници. Със своето решение те задължават консулството на Република Сърбия, представлявано от почетния консул Митко Солаков, да махне чуждия национален флаг.   

Сръбското знаме е на фасадата на зала "22 септември" от откриването на почетното консулство на Република Сърбия през месец май тази година. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини