Смъртоносна буря взе хиляди жертви в Либия

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Хиляди хора са загинали, след като мощната средиземноморска буря „Даниел” предизвика опустошителни наводнения в Либия. 

Ръководителят на едно от двете съперничещи си правителства в Либия, базирано в Бенгази, заяви, че над 2000 души са загинали след наводненията в източната част на страната. 

Други няколко хиляди са в неизвестност. Според местните власти, стихията е отнесла цели квартали в град Дерна, обявено е бедствено положение. 

Турция изпраща днес три самолета със спасителни екипи и хуманитарна помощ в Либия. Бурята "Даниел" потопи под вода миналата седмица и Гърция, където жертвите вече са 15.

„Последните данни за броя на загиналите, както съобщи министър-председателят, надхвърлят 2000 души само в град Дерна, нека почиват в мир. В Дeрна има и хиляди изчезнали хора - около 5000 до 6000 изчезнали, като броят им може да нарасне значително”, заяви Ахмед Мисмари, говорител на властите на Източна Либия.

Източник: NOVA

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини