Село Орцево омая хиляди гости с пъстрата палитра на фолклора

Снимка: Община Белица
Снимка: Община Белица
Фолклорния фестивал „Да пеем песни от сърце, да тропнем Орцево хорце“ в красивото белишко село Орцево събра около 2000 участници и гости, които до късно вечерта съпреживяха магията и багрите на родния фолклор.
 
Фолклорният събор откри кметът на община Белица Радослав Ревнаски. Той пожела успешно представяне на всички и отново да се връщат тук, за да съхраняват, развиват и популяризират фолклорната традиция на България. Зяащото амбицията на градоначалника е този форум за изява на това изкуство да се провежда всяка година в Орцево - място, потънало в зеленина и необятен небесен простор.
 
Съборът започна в 10.00 часа, когато на специално подготвената сцена се изявиха 20 фолклорни ансамбли, групи, солисти и дуети от общините Велинград, Белица, Якоруда, Гоце Делчев и многобройни състави и изпълнители от Северна България. Кръшни хора се извиваха до късно вечерта на просторните поляни. Роднини, приятели и близки от цяла България се срещнаха, за да се поздравят и разкажат за родовата памет, която да се знае и помни от поколенията им.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини