5 милиона пчели изпаднаха от камион на магистрала в Канада и предизвикаха хаос

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

5 милиона пчели изпаднаха от камион и предизвикаха хаос в Канада, съобщиха местни медии. На 30 август рано сутринта, близо до град Бърлингтън, кошери с пчели изпаднаха от камион, движещ се по магистралата Гуелф. Предполагаемата причина за инцидента са лошо закрепени ленти фиксатори.

В резултат на инцидента беше установено, че огромен рояк от 5 млн. пчели свободно летят из района. Полицията помолила жителите на близките къщи и пътниците от преминаващите автомобили да затворят прозорците си от съображения за безопасност, а също така препоръчала на пътуващите пеша да избягват района. На мястото е пристигнала полиция, както и професионални пчелари.

Последните помогнали за примамването на пчелите в кошерите и ги върнали обратно в камиона. Някои от полицаите били ужилени, но никой от хората, които ликвидирали последствията от инцидента, не е постъпил в болница

Отстрани на пътя пчеларите оставили кошери с надеждата, че пчелите, които са отлетели надалеч, ще успеят да се върнат. След няколко дни кошерите ще бъдат взети и транспортирани до местоназначението им.

По-рано беше съобщено, че в Шотландия рояк пчели превзе бар в центъра на град, след което собствениците трябваше временно да го затворят. Готвачи, бармани и сервитьори бяха принудени да се евакуират през задния вход.

Източник: БГНЕС


Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини