Пикът в цената на горивата ще е до 2,75 лв. за литър

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

В разгара на пътуванията цените на горивата отново стремглаво тръгнаха нагоре. От Петролната асоциация предупреждават, че следва още един удар по джоба на шофьорите този месец. Преди дни вече беше регистрирано едно поскъпване с близо 10 стотинки за литър, като най-осезаемо скочи цената на газа.

Държавата върна акциза на газа, който беше премахнат по време на COVID пандемията. Това е една от основните причини за поскъпването на пропан бутанът, посочва Иван Кашилски, председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива. Пикът в цената на горивата ще е до 2.75 лв./л, прогнозира той пред NOVA tv.

Друга причина за по-скъпите горива е, че цената на суровия петрол на световните борси расте. А за това допринася намаляването на добивите от страните, износителки на петрол. В същото време потреблението в Китай и Съединените щати рязко се е увеличило.

По думите на Кашилски се очаква поскъпване на основни услуги и стоки.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. До Ревански
    Якоруда не ви иска Беди и Карафеиз и ни е срам от вас. Вие се провалихте. Нищо не постигнахте за този град и община. Доста години ви търпяхме, и разбрахме че не ставате за управляващи. Трябват нови хора с чисто минало, честни и образовани, които да се разграничат от това СТАТУКВО, и да ви освободят всички. Тези нови лица са Мехмед Вакльов и екипа който той ще представи.В тях е надеждата Якоруда и селата да започнат да се развиват и печелят проекти , както в Белица. Промяната идва. Подкрепете ги. Оставете страха и заплахите, които ви внушават. Те са минало. Победата е близо. Досега като ви управляваха само якорудчани, какво- НИЩО, ограбиха ви, прогониха ви, заплашваха ви, отмъщават ви, фалираха общината и закопаха града. Мехмед Вакльов е правилният избор да СПАСИ ЯКОРУДА
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини