Топло, по-топло, сряда - 26 юли! Температурите прехвърлят 42-43 градуса

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Летните жеги продължават да бележат нови рекорди. Най-високият червен код за опасно горещо време е обявен в цели 7 области у нас, след като вчера беше в сила за три региона на България. Най-горещо днес ще е в Русе, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Сливен и Бургас.

След обяд и през нощта срещу четвъртък, с преминаване на добре изразен студен атмосферен фронт от запад на изток, температурите бързо ще се понижат. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, в отделни райони ще са интензивни и значителни по количество, ще има и градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен, в Дунавската равнина временно силен. В Северозападна България дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 33° и 38°, а в източната част от страната ще са все още много високи - до 42°-43°, в София - около 36°.

В планините преди обяд ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места в масивите от западната половина от страната ще има краткотрайни, на места интензивни валежи от дъжд с гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен, временно силен югозападен вятър, който вечерта ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Високи температури, максималната на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра - около 22°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Привечер, главно над северното крайбрежие, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който късно вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са от 33° до 38°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини