Днес депутатите гласуват окончателно Бюджет 2023

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Държавният бюджет влиза окончателно за гласуване в пленарната зала на Народното събрание. Това става седмица преди да изтече крайният срок за това.

Ресорната комисия заседава вчера и ревизира план-сметката с около 400 милиона лева нагоре - най-вече за заплати в държавния сектор. След серия от протести на синдикатите, депутатите в Комисията по бюджет и финанси отделят над 150 милиона за скок в заплатите в МВР и ДАНС, съобщава NOVA tv.

Увеличение ще има още в секторите "Отбрана" и "Здравеопазване", както и за държавните служители в Националното радио, НАП и Агенция "Митници". Сериозен спор сред народните представители предизвика предложението намалените ставки за ДДС, които ресторантьорите получиха като облекчение по време на пандемията от COVID-19, да отпаднат. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини