Петък с две менюта на времето - слънце до обяд, после идват облаци и дъждове

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Днес преди обяд, над по-голямата част от страната, ще бъде предимно слънчево. Отначало над западните райони, а след обяд и през нощта срещу събота в цялата страна, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. В района на Централен Балкан, Лудогорието и Югоизточна България явленията ще са по-интензивни, а на места там и валежите ще са значителни. Ще има и градушки. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад, в източните райони от север. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София - около 28°.

Преди обяд в планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. В района на Централен Балкан, Странджа и Сакар явленията ще са интензивни и валежите ще са значителни. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 16°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. Привечер и през нощта срещу събота ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици, на повече места по южното крайбрежие. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максимални температури: 27°-29°. Температурата на морската вода е 22°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини