Благой Милев загуби шефския пост в ЮЗДП след по-малко от 100 дни, Валентин Чамбов е новият директор

Валентин Чамбов
Валентин Чамбов

Инженер Валентин Чамбов е новият директор на Югозападното държавно предприятие в Благоевград. Той застава на поста със заповед на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев.

Шефския стол напуска инж. Благой Милев, който бе назначен на 11 април тази година от тогавашното служебно правителство. Задържа се като директор по-малко от 100 дни /точно 86 дни/. Той се оказа твърде далеч от стандартите, които бе наложил предшественикът му инж. Дамян Дамянов. Благой Милев, който през последните 16 години бе работил в Държавните горски стопанства "Места" и "Добринище", нямаше инициативността, диалогичността, размаха и куража на Дамянов. И сякаш няма нищо изненадващо в поредната рокада на върха в ЮЗДП.

Валентин Чамбов има сериозна професионална визитка. Той притежава магистърска степен по „Горско стопанство" от Лесотехническия университет в София, както и магистърска степен по „Публична администрация" от Университета по национално и световно стопанство.

С над 20-годишен професионален опит в горското стопанство. Лесовъдската му кариера започва през 1999 г. като лесничей в Държавно лесничейство „Гоце Делчев". През 2003 г. започва работа в Националното управление по горите като младши експерт, след което последователно е старши експерт, главен експерт, началник отдел и директор на дирекция в Изпълнителната агенция по горите. От април 2022 г. до юни 2023 г. заема позицията заместник-министър на земеделието с ресор „Гори" в три последователни правителства. През годините е участвал активно в редица законодателни инициативи в горския сектор.

Инж. Валентин Чамбов е семеен, има две деца. Владее английски език.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини