Отмениха извънредния режим в руската столица Москва

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Режимът на антитерористичните операции в Москва и Московска област е отменен. Това съобщиха от пресслужбата на руската Федерална служба за сигурност.

„В съответствие със Закона за противодействие на тероризма от 6 март 2006 г. и във връзка с отсъствието на заплахи за живота, здравето, имуществото на хората, началникът на Управлението на Федералната служба за сигурност в Москва и Московска област реши да отмени правния режим от 09:00 ч. местно време на 26 юни 2023 г.“, пише в съобщението.

От УФСС съобщиха, че действащите временни ограничения са отменени. „В момента ситуацията на територията на Московска област е стабилна“, заявиха от УФСБ.

Режимът за провеждане на антитерористични операции беше въведен в руската столица и Воронежка област завчера. Това се случва за първи път в историята. Причината за тази крайна мярка бе намерението на частната армия "Вагнер" да нахлуе в града.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини