Започва строежът на първия български завод за бронирани автомобили в Бургас, оглеждат Пловдив и Благоевград

Снимка: 24 часа
Снимка: 24 часа

Водещата компания в глобалната отбранителна индустрия International Armored Group ще инвестира в още два завода за бронирани автомобили в България. Това обяви собственикът на IAG д-р Антон Стефов на официалната церемония за старта в Бургас на строежа на най-голямата си производствена база за бронирани автомобили в света по стандартите на НАТО.

"Вярвам, че заводът, който започваме да строим днес, ще ускори още повече ръста на българското индустриално производство. Важно и много по-изгодно финансово за България е да имаме собствено производство и да се инвестира в собствена отбрана. Ще допринесем за увеличаване на износа, ще въведем иновации в българската отбранителна индустрия и ще създадем български специалисти в област с нарастващо значение в цял свят. И ще работим, за да помогнем на България да има силно мнение на картата на европейската отбрана като водещ производител на военна техника - рамо до рамо с много други местни производители. И това е само началото. Вече рабом усилено по проектите за още два нови завода на International Armored Group в България, като разглеждаме възможности в Пловдив и Благоевград", каза д-р Антон Стефов.

На първата копка изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Богдан Богданов връчи сертификат за „Инвеститор клас А“ на International Armored Group и пожела успех на проекта.

“Настоящият сертификат се връчва на инвеститора, за да отбележим следващата важна стъпка в развитието на дружеството като водеща компания в глобалната отбранителна индустрия. Сертификатът се връчва за стартирането на реализацията на проекта им за изграждането на един от най-големите заводи за бронирани автомобили в Европа и 8-и поред за компанията. Оценяваме изграждането на завод от такъв мащаб като стратегическа стъпка във военната индустрия с национална и европейска значимост“, каза Богдан Богданов. И добави, че благодарение на своето инженерно ноу-хау, д-р Стефов е в основата на създаването на школа за обучение на инженерни и технически кадри за проектиране на машини с насоченост производство на военни автомобили от последно поколение. 

Източник: 24 часа

 

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини