Румъния премахна над 100 такси, които са в тежест на гражданите

Снимка: banker.bg
Снимка: banker.bg

Румънският парламент прие закон за отмяна на повече от 100 дребни такси, които са в тежест на гражданите. Въпросните налози вкарваха в бюджета годишно 1.6 млрд. леи (354.7 млн. евро), пише Banker.bg.

Законът, предложен от лявата Социалдемократическа партия (СДП), премахва много дребни плащания, като такса за търговския регистър, за създаване на копия на данъчни документи, такса за издаване на временен паспорт, такси за риболов и спорт, екотакса за регистрация на автомобил. Народните представители гласуваха също за премахване на таксата за обществените радио и телевизия.

Европейската комисия (ЕК) и Международният валутен фонд (МВФ)  предупредиха Румъния, че следващата година бюджетният й дефицит може да надхвърли наложения от ЕС таван от 3 процента. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини