Дама лесовъд от ЮЗДП рисува слънчогледи и езера

Снимки: ЮЗДП
Снимки: ЮЗДП

Инж. Вера Станишева по професия е лесовъд в Югозападното държавно предприятие, но хобито й е да рисува. В момента 7 нейни картини са изложени в Регионалния исторически музей в Благоевград, а днес тя ще участва в изложба и в сградата на Общината.

„Моите картини са на природна тематика, това обичам да рисувам, това ми е в душата, работя за природата и за гората, затова искам да изразя това и на платното!“, споделя лесовъдът художник. Инж. Станишева рисува от повече от 20 години, обича да рисува езера, реки и слънчогледи. Обиква природата още като дете, възпитана е от майка си в любов към гората, а още от най-ранна възраст прекарва всеки свободен миг в планината при баба си и дядо си. По- късно, когато мисли за професионалната си реализация, поглежда към Пирин планина и си казва: „Аз обичам Пирин, обичам природата и ще отида да уча в Лесотехническия университет!“.

Днес Вера Станишева е доволна от живота си като лесовъд и художник, прави всичко с любов, вечер се прибира у дома си, удовлетворена от резултата от своята работа. Пред морето предпочита гората, а на 8-и март пожелава на жените да бъдат преди всичко жени. „В днешното ежедневие забравяме за това. Дори с мъжки професии ние винаги трябва да бъдем жени, смята тя.

                                           Слънчогледи-ВС

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини