Жертвите на трусовете в Турция и Сирия вече са над 28 000

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жертвите на опустошителните трусове в Турция и Сирия вече са над 28 000, предаде АФП. Заради опасения за сигурността някои операции за оказване на помощ бяха преустановени. Около 50 души са арестувани за грабежи или опит за измама, съобщават държавните медии.

Спасителните операции продължават с надеждата да се открият още живи хора под руините. В Турция е обявен 7-дневен траур. Хотелите са превърнати в сборни пунктове за хората, останали без дом след ужасните трусове.

В страната ни пък продължава вълната на съпричастност. Не спира събирането на помощи, както и на парични средства за пострадалите след земетресенията. Днес към Турция ще заминат български медици, които ще оказват помощ на ранените.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини