Отчаян мъж запали колите си в с. Драката, опита да опожари и дома си

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Болен възрастен мъж вдигна на крак полицията в Сандански като запали две коли и опита да драсне клечката и на дома си в село Драката, община Струмяни.

Екшънът се разиграл вчера по обяд. По същото време в полицията е получен сигнал за горящи два автомобила - лек автомобил „Опел” и лек автомобил „Фиат”. Изпратените на място криминалисит установили, че колите са запалени от техния собственик - Михаил Х., на 69 годиин, от София.

Той е задържан със заповед в ареста до 24 часа.Уведомена е Районна прокуратура-Сандански.

Според кмета на село Драката Йордан Николов, истинско чудо е, че не е пламнала и къщата на задържания мъж.

Той е самотно живеещ, няма семейство. 

Хора в селото разказаха, че Михаил страдал от тежко заболяване и се отчаял, затова посегнал на колите си, които са ретро автомобили. Пред съседите си обяснил, че запалил колите, за да не станат собственост на някой друг. На него вече нищо не му трябвало.

В полицията в Благоевград пък е арестуван побойник от симитлийското село Крупник, който нанесъл побой над 56-годишна жена. Инцидентът станал в петък към 21:00 часа. Пристигналите на място полицейски служители задържали извършителя на деянието – 34-г. С.Д. Пострадалата жена е настанена за лечение в МБАЛ-Благоевград без опасност за живота. За случая е уведомена районната прокуратура в областния център. Изяснява се причината за инцидента.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини