Икономист е класиран на първо място в конкурса за шеф на МБАЛ-Разлог, ОбС има последната дума

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Комисията, определена от Общински съвет- Разлог, в която са трима лекари и двама служители на Общината, класира икономиста Янко Кочев на първо място в конкурса за управител на болницата в града. Той получи най-висока обща оценка след подаване на документи, писмена разработка и събеседване.

За да е всичко прозрачно, Община Разлог публикува в официалния си сайт разработките на тримата кандидати за развитието на МБАЛ- Разлог и звукозаписи от финалния етап на конкурса. Останалите кандидати бяха досегашният шеф д-р р Божидар Велев и икономистът Иван Найденов.

Отворено писмо от името на Медицинския съвет към МБАЛ-Разлог ЕООД бе разпространо на 7 октомври. То бе адресирано до Община Разлог, до ОбС, до кметовете на съседните трии общини, чиито жители ползват медицински услуги в болницата, до директора на РЗИ, до областния управител. Нямаше поставени подписи под него. Авторите изразиха своето недоверие към избраната комисия от Общински съвет-Разлог, тъй като за председател е „определен млад лекар, който няма специалност,  професионален и управленски опит”.

От Община Разлог обявиха категорично, че не е имало интерес от други кандидати и броят на желаещите за управление на болницата не е бил ограничен. Всички, отговарящи на изискванията бяха с равни права за участие в конкурса, увериха от кметството.

Окончателното решение за избор на управител на МБАЛ- Разлог предстои да вземе Общински съвет- Разлог утре, 15-и ноември. На извънредно заседание от 16:00 часа местната власт ще реши дали ще приеме оценката на комисията и дали Кочев ще бъде новият директор на болницата.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини