Велоалея от Банско до голф комплекса край Разлог ще привлича туристи

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Нова велоалея ще се направи по маршрута от курорта Банско до голф комплекса, който е на територията на община Разлог. Така жителите на двете общини и туристите ще имат възможност да спортуват с колоездене и да се наслаждават на прекрасните гледки не само към Пирин планина, но и към Рила планина, и към Родопите. Целта на местната власт в града под Тодорка е да осигури повече атракции за своите гости.

В последните години любителите на колоезденето се увеличават, а да се кара колело в подножието на Пирин е повече от приятно изживяване, категорични са банскалии. Затова общинските съветници одобриха изработването на Подробен устройствен план за елементи на техническата инфраструктура за реконструкция на съществуващ полски път и изграждане на велоалея.

Спортното съоръжение е между Банско и границата с град Разлог, до комплекс "Пирин голф". Ще се възстанови и подобри селскостопанският път, ще се осигури неговото отводнавяне и ще се гарантира безопасността на велосипедистите. Ще се създадат всички необходими условия, за да се привличат туристи извън зимния сезон с новата велоалея.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини