Община Благоевград подпомогна семейства за новородени деца

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Със заповед на кмета на Благоевград Илко Стоянов още 17 семейства получиха финансова подкрепа. Става въпрос за отпускане и изплащане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца.

Средства са получили всички заявители, подали документи до 27 юни 2022 г. Въпреки нелеката икономическа ситуация общинското ръководство съумява да подкрепя младите семейства и продължава да работи за осигуряване на по-добри условия за децата на Благоевград.

Това е четвъртият транш, извършен от Община Благоевград за настоящата година. През юли се преведоха 47 350 лева по сметките на 48 родители, месец преди това бяха подпомогнати други 41 семейства с новородени, като стойността на изплатената помощ бе над 39 000 лева, a през април още 306 родители получиха общо 292 300 хиляди лева.

Сумата за първо дете при родител с висше образование е 900 лева, 600 лева за родител със средно образование, 200 лева за родител с основно образование. За второ дете при родител с висше образование паричната помощ е 1100 лева, при родител със средно образование 800 лева, при родител с основно образование 250 лева. За трето дете при родител с висше образование сумата е 2000 лева, при родител със средно образование е 1000 лева, при родител с основно образование 300 лева. При раждане на близнаци, тризнаци и т.н. еднократната парична помощ е 1000 лева, без да се отчита образованието на майката и поредността на децата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини