Вълнуваща изложба в Банско разкрива родовата памет

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

При голям интерес се откри изложбата "РОД® - Изкуството да съхраним родовата памет" на талантливата млада художничка Радина Росенова. Нейните платна са подредени в Туристическия информационен център в курорта Банско. Картините представят по оригинален начин всички области в България, като акцентът е върху посланията, скрити в шевиците.

„Род е онова нещо, производно на корена, който ни държи и осмисля съществуването ни, споделя художничката. Според мен родолюбието не се възпитава. Във всеки един нас то е закодирано в кръвта ни. Много се гордея, че съм потомка на Георги Бенковски и това определено има влияние върху изкуството ми и върху мен като човек”, сподели Радина Росенова.

Тя вярва, че шевицата е вселенският ни код – изцяло посветена на позитивни послания. Код, който символизира хармонията и красотата в човешките взаимоотношения. Чрез картините си се опитва да изгради един мост между млади и стари. Да търси тази заедност, от която много се нуждаем. Мисля, че можем да използваме кодовете на нашите деди, убедена е авторката на проекта.

Картините могат да бъдат видени в ТИЦ до 12-и октомври. Изложбата "РОД® - Изкуството да съхраним родовата памет" е част от програмата, посветена на 110-годишнината от освобождението на Банско.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини