Александра Полежанова излиза на сцената за млади таланти на джаз феста в Банско

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив

Младата пианистка и певица от Банско Александра Полежанова ще вземе участие в Банско джаз фестивал. Тя излиза на сцена „Млади таланти” днес от 11,, часа в градския парк. Александра ще пее солово и в състава на формация „Академия”, създадена специално за фестивала от проф. Стефка Оникян.

Заедно с още 16 млади музиканти, Александра участва и в новия проект на Банско джаз фестивал – „Джаз академия”. Предварително селектираните инструменталисти и певци провеждат ежедневно майсторски класове със звездите на фестивала и преподаватели от Нов български университет и Музикалната академия. Александра заслужи място в "Джаз академия" с постиженията си на редица конкурси и фестивали. На последния от тях – „Сърцето на Сърбия” тя спечели първо място с песен в стил етно-джаз, изпълнена миналата година на сцената на Банско джаз фестивал.

Изявата на сцената на фестивала тази година ще бъде втората за талантливото момиче от Банско. Преди 9 години, заедно с други ученици от Школата по пиано на читалище „Никола Вапцаров”, Александра свири на откриването на XVI Международен джаз фестивал.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини