МВР ще бори купения вот със СРС-та

Снимка: iStock
Снимка: iStock

МВР ще използва целия наличен ресурс срещу купения вот на изборите, включително специални разузнавателни средства.  Целта е да бъдат заловени и съдени хората, които стоят зад схемите за купуване на гласове. Това заяви в студиото на „Здравей, България" по NOVA в първото си телевизионно интервю служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.  

„Полицията натрупа значителен опит. Амбицията на новото ръководство е да се установят лицата, които стоят зад купуването на гласове. Нашата цел е тези хора да си понесат отговорността. Това ще бъде истинската превенция. Ще впрегнем по-голям ресурс при употребата на СРС-та”, каза той.

По думите му МВР и Прокуратурата не бива да воюват, защото резултатът от това се отразява на българските граждани. Демерджиев поясни, че няма личен конфликт с Иван Гешев. Според него обаче той не е подходящ за позицията на главен прокурор.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини