Министър Денков: Може изпитите за седми и десети клас да са в различни дни

Снимка: Община Симитли, архив
Снимка: Община Симитли, архив

Обмисляме националното външно оценяване в VII и в X клас да е в различни дни. Това е един от изводите след казуса с пропуснатите скоби в помощните формули по математика на тестовете за десетокласниците, съобщи министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в интервю за БНТ.

Напрежението в дните на изпитите сега е огромно, а фокусът е повече върху VII клас, което създава проблеми, каза той. Акад. Денков посочи, че в рамките на месец са проведени 108 изпита. Досега не са били толкова много и организацията е изключително сложна.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини