Всеки девети изследван за ковид е с положителна проба, в Пиринско новозаразените са 6

Снимка: iStock
Снимка: iStock

През последното денонощие в страната са регистрирани 121 нови случая на коронавирус. Това показват данните, публикувани в Единния информационен портал. Направени са 1425 теста, 8,49% от тях са били положителни. От заразените 69,42% не са ваксинирани.

В Пиринско новозаразените са 6, в Кюстендилско са 2, а в Пернишко - нито един. Най-много са в София град – 56. Активните случаи са 61 874, а потвърдените от началото на пандемията са 1 168 035. Излекувани са 16 души. През последните 24 часа един човек е починал с инфекцията, той не е бил ваксиниран.

Новопостъпилите пациенти в болница са петима, като трима от тях не са ваксинирани. Общо в болнични заведения се лекуват 248 души, 27 от тях са в интензивни отделения. За последното денонощие са поставени 19 дози ваксини. Общият брой на поставените дози ваксини е 4 404 806. Със завършен имунизационен курс са 2 060 931, а с бустерна доза са 762 077 души.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини