Гърци спечелиха 4 купи за най-качествени еликсири в село Делчево

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Гръцки майстори на производството на ракия и вино успяха да победят в четири от седемте категории на конкурса в гоцеделчевското село Делчево. Специално жури от 20 души дегустира вчера над 80 проби на участниците в надпреварата. Със свои градусови еликсири се представиха производители на вина и ракии от Неврокопския край, от Сухиндол, а комшии от Северна Гърция атакуваха първите места с над 30 проби.

Гърци станаха победители след оценката на дегустаторите в четири категории: „Червени вина, реколта 2021”, „Червени вина, реколта преди 2021”, „Бели вина” и „Бели ракии”.

За нашите участници останаха другите три призови места: „Вина розе”, „Ароматизирани ракии” и „Оцветени ракии”.

„Гърците доказаха за поредна година, че са много добри производители на ракия и вино. И в предишни конкурси са печелили много отличия. Наградихме победителите с купи и грамоти. След официалната част всички седнахме на обща трапеза и опитахме от еликсирите”, сподели кметският наместник на Делчево - Иван Панайотов, който спечели първото място в категория „Ароматизирани ракии”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини