Учени във Великобритания: Бустерна доза спира Омикрон

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Две дози от ваксините срещу коронавирус не са достатъчни за предотвратяване на заразяването с варианта Омикрон. За това предупредиха водещи британски учени.

Трета бустерна доза обаче предотвратява заболяване със симптоми при около 75% от хората, смятат те. Други данни показват 40 пъти намаляване на способността на антителата на ваксинираните с две дози да неутрализират вируса.

Въпреки това учените имат надежда, че ваксините все още могат да предотвратят тежко протичане. В момента във Великобритания са потвърдени почти 1300 случая на заразени с новата мутация на коронавирусната инфекция.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини