Прокуратурата разследва дали умишлен палеж е причинил пожара, взел три жертви

Прокуратурата разследва дали умишлен палеж е причинил пожара, взел три жертви

Досъдебно производство за умишлен палеж е образувано след огнения ад в блок в благоевградския квартал „Струмско”, отнел три човешки живота. То е под надзора на Окръжна прокуратура-Благоевград и е по член 330 от Наказателния кодекс.

Три са жертвите на големия пожар в "Струмско"

„Към момента производството е за умишлен палеж, но предвид събраните доказателства ще стане ясно дали е умишлен, или е неумишлен. Текат всички възможни действия по разследването, но много от свидетелите не могат да бъдат разпитани – някои са в шок, други са обгазени след големия пожар снощи в жилищен блок в квартал „Струмско”, казаха от държавното обвинение.

Гасят коледните светлини и спират празничното осветление в памет на трите жертви на пожара в "Струмско"

Сигналът за инцидента е подаден към 18:39 часа в петък на тел. 112. Живеещият в горящото жилище мъж е излязъл, за да извика помощ, но после пак е влязъл вътре. Незабавно на място са изпратени служители на 02 РУ-Благоевград, 2 екипа на РС ПБЗН-Благоевград, екип на сектор „СОД“ при РД ПБЗН и автостълба, които са започнали евакуирането на живущите в сградата и гасенето на пожара.

Голям пожар лумна в апартамент в квартал "Струмско", евакуират хора от съседните жилища

При инцидента са загинали 74-годишният соственик на апартамента, 40-годишен мъж, който се опитал да му помогне, както и жена на 62 години. Пострадали са 8 човека, от които 2-ма възрастни и 6 деца. Евакуирани са общо 27 човека, като 8 от тях /3-ма възрастни и 5 деца/ с автостълба и 19 по стълбите на сградата. Няма данни за пострадали служители на МВР.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини