Струмяни и Микрево грейнаха в коледни светлини

Снимки: Стоян Петков и община Струмяни
Снимки: Стоян Петков и община Струмяни

В навечерието на настъпващите най-светли Коледно-новогодишни празници, по инициатива на Местната комисия при община Струмяни и Народните читалища, в село Микрево и в село Струмяни се организираха празнични инициативи.

С трепетно вълнение и много усмивки малките сладури от Детска градина „Патиланци“ украсиха и запалиха светлините на прекрасни зелени дръвчета, поставени в залата на НЧ "Будител-1997" в село Струмяни и пред сградата на НЧ „Братя Миладинови-1936“ в село Микрево.

С коледни песнички и стихове дечицата поздравиха всички гости за предстоящите светли празници. Те отправиха своите пожелания за много здраве, разбирателство, любов и щастие на земята.

За празничното настроение на всички присъстващи допринесе и красив коледен базар, подготвен от читалищните дейци към Народните читалища, учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – с. Микрево, Защитени жилища с.Раздол и ДГ “Патиланци“. На коледния базар бяха показани ръчно изработени поздравителни картички, коледни играчки, сувенири и други красиви предмети и символи, носещи духа на идващата Коледа.

Нека чудото на тези светли празници ни направи по-добри, милосърдни и отвори сърцата ни за повече благородни дела, пожелаха организаторите на базара.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини