„Коч холдинг” иска да налее десетки милиони за огромен соларен парк край Дъбница и Хвостяне

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Една от най-мощните турски компании - „Коч холдинг”, проявява сериозен интерес към изграждането на огромен соларен парк в землищата на гърменските села Дъбница и Хвостяне. Представители на дружеството се провели преди време среща с кмета на община Гърмен – Феим Иса. На нея те са били категорични, че са готови да направят инвестиция за десетки милиони евро в района на Дъбница и Хвостяне, където има достатъчно общински земи, върху които да построят соларни панели. Пратеници на една от най-силните икономически турски фирми са направили обход на терена, където смятат да инвестират в изграждането на слънчева електроцентрала, която да използва фотоволтаични клетки за произвеждане на електричество.

Жителите на село Хвостяне обаче са притеснени да не загубят общинските земи, които използват за земеделие и животновъдство. Ловните дружинки пък ловуват в същия район, където турската компания иска да построи своя фотоволтаичен парк.

Очаква се представители на „Коч холдинг” да пристигнат отново в община Гърмен, за да се срещнат с хората не само в Хвостяне, но и в Дъбница. На срещите те ще трябва да защитят своето инвестиционно намерение и да убедят местните жители, че тази инвестиция не застрашава по никакъв начин препитанието им, а ще гарантира изпълнението и на редица социални проекти, както и развитието на общината. От фирмата са уверили общинския кмет, че ще помагат и за различни инфраструктурни проекти, ако построят соларния парк край Дъбница и Хвостяне.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини