Белезници за бивш министър в Хърватия за злоупотреби с 2 млн. евро

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Габриела Жалац, бивш министър на регионалното развитие на Хърватия, беше арестувана днес за измама, извършена, докато е била начело на министерството, която ощетила страната с около два милиона евро. Общо четирима души са арестувани по подозрение за измами в МРР и еврофондове.

Европейската прокуратура, в сътрудничество с хърватската национална полицейска служба за борба с корупцията и организираната престъпност, провежда днес спешни действия по събиране на доказателства в Хърватия, съобщи Европейската прокуратура.

Предприетите действия засягат четири лица, заподозрени в извършване на престъпления в министерството на регионалното развитие и фондовете на ЕС и в Централната агенция за финансиране и договаряне на програми и проекти на ЕС (ЦАФК), свързани с процедури за обществени поръчки за ИТ персонал, съобщава порталът Индекс.хр.

След разпита на бившата министърка прокурорите ще вземат решение за по-нататъшни действия по случая.

Жалац беше арестувана за работа със софтуерна компания, за която се договорила с министерството, докато тя била начело на компанията. Става дума за работа на стойност около два милиона евро.

Изтоник: NOVA

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини