Въоръжена банда отвлече американски мисионери и семействата им в Хаити

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Американски мисионери и членове на семействата им бяха отвлечени от въоръжена банда в близост до столицата на Хаити, съобщи АФП.

Групата между 15 и 17 души, сред които има и деца, е задържана от въоръжена банда, която от месеци се занимава с кражби и отвличания в района между Порт-о-Пренс и границата с Доминиканската република, каза източникът, цитиран от БГНЕС.

Говорител на правителството на САЩ на този етап отказа да предостави каквато и да е информация.

Въоръжени банди, които от години контролират най-бедните райони на столицата на Хаити, разшириха властта си и върху други части на Порт-о-Пренс и околностите му. Те действат главно чрез отвличания за подкуп.

Повече от 600 отвличания са регистрирани през първите три тримесечия на 2021 г. в сравнение с 231 за същия период на миналата година.

В продължение на години Хаити е парализиран от дълбока политическа и икономическа криза, а убийството на президента Жовенел Моис през юли още повече задълбочи кризата в карибската страна.


Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини