Безплатен вход в Исторически музей-Гоце Делчев в Деня на Независимостта

Безплатен вход в Исторически музей-Гоце Делчев в Деня на Независимостта

За 113-ата годишнина от обявяване на Независимостта на България Общински исторически музей в Гоце Делчев ще работи утре, на празнчня 22-р септември, с вход свободен за гражданите и гостите на града.

Музеят, който отваря врати през 1979 година, е единственият център за проучване, съхранение и социализация на уникалното културно-историческо и архитектурно наследство на общината. Създаден е със съдействието на дарители родолюбци. Представените експозиции представят движимите автентични материални свидетелства за човешко присъствие и дейност, които имат научна и културна стойност, притежават обществена значимост и са свързани с митичния и романтичен Гоцеделчевски район.

Ежегодно в музея се представят изложби с археологически находки, свързани с културата на тракийците, славяните и прабългарите, открити в долината на древната река Нестос (дн. Места).

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини