Улици и паметни плочи на Любомир Шарланджиев и проф. Кирил Стефанов откриха в Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград
Улици и паметни плочи на Любомир Шарланджиев и проф. Кирил Стефанов откриха в Благоевград. На събитието присъстваха заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Пролет Трифонова, роднини и приятели на българския театрален и кинорежисьор и на дългогодишния художествен ръководител на ансамбъл "Пирин".
 
"Подемаме инициатива възрожденският квартал "Вароша" да се обособи в място, където улиците да носят имената на изявени творчески личности, дали своя принос в развитието на българската култура и изкуство, и прославили страната ни извън нейните предели. Една такава личност е Любомир Шарланджиев. Затова с радост подкрепихме предложението на инициативата група от известни творчески личности и роднини на Шарланджиев, да открием паметна плоча и наименуваме улица на негово име, тук на това място. Нека не забравяме личности като него, оставили трайна следа в културния живот не само на родния си град, но и на страната ни", заяви заместник-кметът по културата Пролет Трифоново.а
 
Роднини и приятели на Любомир Шарланджиев разказаха истории и си спомниха с усмивки за неговия живот и дело. Родственици и благоевградчани си спомниха за дълбоката следа оставил в културното наследство благоевградският кинорежисьор Любомир Шарланджиев. Мемориалът е поставен на къща, намиращ се на улицата, именувана на бележития кинорежисьор.
 
Тържественият ритуал продължи пред родната къща на проф. Кирил Стефанов, изтъкнат композитор, диригент и главен художествен ръководител, един от основателите на ансамбъл "Пирин".
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини