Предлагат "златни" череши по пазарите в Благоевград

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Между 12 и 15 лева се продават килограм череши в магазините в Благоевград. Плодовете са внос от Гърция, но нерядко търговците ги представят като произведени у нас и най-вече в Кюстендилско. Макар че и тези цени са солени, само допреди седмица-две се предлагаха за стряскащите 25 лева за килограм.

"Всичките са внесени от Гърция, за нашите е още рано, тъй като тази година пролетта закъсня", обясняват продавачи. Според тях космическите цени се дължат на това, че плодовете идват от остров Крит, а през последните години стана обичайна практика първите череши известно време да се продават на спекулативно завишени цени.

Разбира се, купувачите на череши са малко, повечето хора предпочитат да купят ягоди, които се продават между 6 и 8 лева за килограм.

 

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Крум
    Искаш ли Да ти, донеса една касетка..
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини