ГЕРБ почти изравни ДПС в община Якоруда

ГЕРБ почти изравни ДПС в община Якоруда

Невероятен скок за коалиция „ГЕРБ-СДС” на парламентарните избори в община Якоруда, където традиционно ДПС печели парламентарните избори с огромна преднина. Това обаче сега не е така.

Двете политически формации са с почти равен брой гласове. За ДПС своя вот са дали 2212 избиратели, а за „ГЕРБ-СДС” – 2034. Доста по-назад в парламентарната битка са ПП „Има такъв народ” и „БСП за България”. За сравнение – на миналите парламентарни избори ГЕРБ спечели не повече от 600 гласа, а ДПС – над 3500. Има отлив и на избиратели от урните.

В община Якоруда реално имащите право на глас са почти 2000 по-малко от тези през 2017 година, много хора са в чужбина, други пък работят в големите градове в България и не са се прибрали да гласуват в родната община.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Мустафа
    Нормално с Халил и Данчо Ментата какво очаквате
  2. Мустафа
    Нормално с Халил и Данчо Ментата какво очаквате
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини