Предстоящият локдаун разгневи ресторантьорите: Или затваряте всичко, или отваряте всичко

Снимка: БАЗ, архив
Снимка: БАЗ, архив

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията за пореден път изразиха несъгласието си със задаващия се пореден локдаун. Те виждат само две посоки пред себе си, за да запазят и малкото, което остана не само от техния бранш, а и изобщо от малкия и среден бизнес в България. Те са категорични, че идеята за частично двуседмично затваряне на фитнеси, молове и заведения няма да доведе до нужните резултати. И за пореден път никой не посочва какви са целите и при какви нива на разпространение на заразата бизнесът ще заработи отново. „Защото никой не ви вярва, че "локдаунът" ще е само за 14 дни. Подобен период на блокиране е възможен само, ако той обхваща абсолютно всички обекти и държавни институции, с изключение на тези от първа необходимост. Двуседмичен тотален локдаун! Това ще запази служителите ни. Това ще има най-голям и гарантиран резултат. Това ще е най-справедливото решение. И така! Всичко или нищо?!?! Или отваряте всички бизнеси без ограничения, или затваряте всички!”, твърдят в позицията се собствениците на заведения.

Защото, ако държавата и хората, които са обвързани с взимането на подобни решения, за четвърти път ги унижат и опитат да доубият техния бизнес, те ще бъдат длъжни да се защитят по подобаващ начин.

Отговорните лица - министърът на здравеопазването и всички членове на НОЩ, многократно доказаха, че са негодни да взимат качествени решения и да вдъхват доверие и кураж в обществото и бизнеса! И не, не управлявате най-добре в Европа пандемията, смятат БАЗ и СЗБ.  

„Настояваме за въвеждане на строга и всеобхващаща двуседмична карантина. Двуседмична! Нека всички заедно понесем отговорност за справянето с проблема и за неговото бързо решаване. В противен случай, ако отново само три сектора бъдат изправени пред това да понесат цялата тежест, за да постигнем неясни резултати, ние ще бъдем принудени да организираме масов протест! С едно-единствено искане - оставка на всички членове на НОЩ!

Оставка за трите "Д"

Дискриминация

Демагогия

Диктатура

С три огромни Н:

Недоверие

Недоволство

Недоумение”, пишат ресторантьорите.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини