Проф. Георги Михайлов, БСП: Небалансираните решения - постоянно отваряне и затваряне на бизнеси, не водят до позитивни ефекти

Проф. Георги Михайлов, БСП: Небалансираните решения - постоянно отваряне и затваряне на бизнеси, не водят до позитивни ефекти

„Небалансираните решения като постоянно отваряне и затваряне на бизнеси, не довеждат след себе си до позитивни ефекти. Още през февруари беше до болка известно на всички в Европа, че ще има трета вълна, тогава какъв беше смисълът да се отворят питейните заведения и след една седмица да започне гръмовно да се представят реални факти – че болниците започват да се пълнят с пациенти, и че заразените започват да се увеличават.“ Тези констатации направи народният представител от БСП и водач на листата в Благоевград проф. Георги Михайлов в предизборния дебат в ефира на БТВ.

Като баща и лекар проф. Михайлов заяви, че най-много е пострадало образованието на българските деца. Той повтори въпроса, който един от най-известните български лекари проф. Владов постави в медийната среда, а именно “Как е възможно ресторантите да са отворени, а училищата затворени? Това са такива парадокси и необмислени неща“, коментира социалистът. По думите му за последната година България е сред държавите, които имат най-голямо отсъствие на ученици и студенти от присъствено обучение.

Според проф. Михайлов БСП много ясно е предложила на българското правителство своите идеи за подобряване на състоянието по отношение на здравните мерки и те са в няколко направления.

„Още в началото на есента предложихме няколко мерки за укрепване на здравната система. След това предложихме масово тестване. При ваксинирането също предложихме конкретни неща, така че БСП има много точно виждане за управление на кризата“, заяви социалистът като уточни, че то съвпада с интересите на нацията, но не съвпада с безразборните действия на управляващите.

„Ние категорично смятаме, че начина на управление на кризата от управляващите, не води до положителен ефект в нацията ни“, категоричен бе той. По думите му в България прекалено много неща не са свършени и прекалено много въпроси са оставени без отговор. „Всичко това, заедно с катастрофирането на ваксинационния план, довежда у хората до една невяра в обществото.“

Според Георги Михайлов въпросите за лошото материално състояние на 90% от болниците, за застаряването на личния състав, за дефицита на сестри и лекари, се поставят от години. „За тези проблеми от години никой не си е мръднал пръста да реши. 80% от болниците се намират в 4 града в страната, няма никаква регионализация. И това е първото нещо, което предлага Българската социалистическа партия.“

По думите му в болниците трябва да бъдат създадени условия, да бъдат привлечени и кадри. „Има начин, но когато бъдат създадени условия и за специализация, и за заплащане на медицинските кадри, а не да има ножици в заплатите. На трето място е проблема с лекарствената политика, тъй като хората нямат пари да си купуват лекарства“, обясни професорът.

Той обясни, че не може да има консенсус между БСП и ГЕРБ, когато здравеопазването е оставено в девета глуха. В заключение професор Михайлов представи доклад на МС, в който Министерство на здравеопазването е предложил отказ от сключване на споразумение с ваксината на Джонсън и Джонсън.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини