Гришо няма спирка в Мелбърн, вече е на осминафинал

Снимка: Гонг.бг
Снимка: Гонг.бг

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия в Мелбърн. Това се случи след само един сет срещу испанеца Пабло Кареньо Буста, спечелен с 6:0 и отказване на съперника заради травма при 1:0 в полза на българина в началото на втория.

Мачът започна с много атакуваща игра и от двете страни на мрежата. Григор Димитров затвори сета с гейм на нула, а на почивката Кареньо Буста поиска медицинско прекъсване, което забави началото на втория сет.

В началото на втората част Димитров пропиля аванс от 40-15, но въпреки това успя да запише нов пробив и да спечели седми пореден гейм. Той обаче се оказа последният в мача, тъй като след него Кареньо Буста заяви, че не може да продължи и се оттегли.

Следващият съперник на 29-годишния българин се определея в двубоя между третия поставен в схемата - Доминик Тийм, и Ник Кириос.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини