Коронавирусът фалира магазините в центъра на Благоевград, десетки помещения се дават под наем

Снимка: ИлинденПрес
Снимка: ИлинденПрес

Икономическата криза, породена от заразата с коронавируса, удари здраво търговците в Благоевград. През последния месец десетки магазини фалираха, собствениците изнесоха стоката и за помещенията вече се търсят нови наематели.

Човекопотокът в центъра силно намаля заради извънредното положение и дори отмяната на част от мерките не съживи главната търговска улица. Много от собствениците на бутици хлопнаха кепенците още в началото на коронакризата, тъй като нямат възможност да плащат непосилните наеми за обектите. Други отвориха магазините, но признават, че трудно ще оцелеят финансово, тъй като никой не влиза да пазарува, въпреки намаленията на цените. 

Търговци прогнозират още фалити на магазини.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини