Две обвинения и 50 000 лв. гаранция за Волен Сидеров

Волен Сидеров
Волен Сидеров

Софийската районна прокуратура обвини Волен Сидеров за извършени две престъпления, определена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 50 000 лева. Прокуратурата се самосезира и за закана срещу орган на власт.

Сидеров се е явил в 15 часа днес в СДВР-МВР, за да му бъде предявено постановление за привличане в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по чл. 320 от НК. Обвинението е във връзка с отправени призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение.

Спрямо лидера на ПП Атака е предявено и обвинение за това, че на 13 април противозаконно е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР – престъпление по чл. 270, ал. 1 НК.

На обвиняемия Волен Сидеров е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 50 000 лева, вносима в 14-дневен срок, считано от днес.

Отделно от горното, на 14 април Софийската районна прокуратура се самосезира и образува второ досъдебно производство за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай. В телевизионно предаване, излъчено на 13 април Сидеров отправил заплахи спрямо органи на властта, с цел да ги принуди да не повдигнат горепосочените обвинения: „Правете си сметката, тези които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!“; „Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!“. Описаното деяние представлява престъпление по чл. 269, ал. 1 НК. Разследването и по този случай продължава.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини