Освободиха наематели на затворени общински обекти в Благоевград от такси

Освободиха наематели на затворени общински обекти в Благоевград от такси

Наематели на общински обекти и концесионери, както и ползватели на маси в пазара, се освобождват от плащане на такси и на концесионни такси за времето на въведеното извънредно положение. Това реши днес Общинският съвет в Благоевград на своя сесия.

Решението на местния парламент касае само тези обекти, които в момента не работят заради предприетите мерки срещу разпространението на коронавирус. „Всички, които са потърпевши и трупат загуби, защото не работят, са освободени от плащане на такси и наеми за периода, в който не работят. Наемателите на пазара също не дължат такси за миналия месец, в който не работиха”, споделиха общински съветници.

Право да се възползват от това решение имат всички собственици на заведения и други обекти, които ползват общински помещения или открити площи, а обектите им са затворени по предписание на Регионалната здравна инспекция. Най-добре е засегнатите от извънредното положение наематели и концесионери да подадат и писмени заявления в Общината, за да бъдат освободени от плащане на концесионни такси и наеми за времето, в което не осъществяват никаква дейност.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини