С денонощни дежурства ЮЗДП пази горите

Снимка: ЮЗДП
Снимка: ЮЗДП

В условията на извънредно положение посегателствата в горите се увеличават. 5 каруци и 7.50 кубически метра строителна дървесина са задържани от служителите на Държавно горско стопанство-Самоков при извършваните денонощни дежурства в горските територии. Това е последният случай на незаконна сеч и транспортиране на дървесина без превозен билет и контролна горска марка, констатиран в 04.00 часа сутринта вчера, съобщи директорът на териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие - инж. Александър Кроснев.

Затова интензивните проверки и денонощните дежурства на служителите от стопанството продължават. Близо 1/3 от съставените 52 акта от началото на годината са в първия месец от въвеждане на извънредните мерки заради коронавируса. Задържани са общо 8.88 куб. метра строителна дървесина, 28 куб. метра дърва за огрев, 8 моторни превозни средства, 14 каруци и 3 бензиномоторни триона.

През изминалата седмица горските стражари от териториалните поделения на ЮЗДП са съставили общо 21 акта по Закона за горите. Девет от актовете са в района на Разлог, където нарушителите са заловени на място, докато секат незаконно. В дърводобивен обект в района на ДГС-Струмяни е констатирана сеч без издадено позволително на близо 63 куб. метра обла строителна дървесина. Нарушението е извършено от работници на фирма, извършващи промишлен дърводобив в съседен отдел. Съставени са 5 акта, а дървесината е задържана и ще бъде транспортирана в базата за съхранение на конфискувани вещи в ДГС-Кресна.

ЮЗДП напомня, че при съмнения за нарушения в горите всеки гражданин може да сигнализира на 112. Дежурни екипи от горски служители са в готовност своевременно да реагират и извършат проверки на място.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини