Симитли помага с храна и лекарства на повече възрастни хора

Симитли помага с храна и лекарства на повече възрастни хора

В условията на кризата, свързана с пандемията от COVID-19, Община Симитли продължава да подпомага възрастните и самотните хора. За целта се разширява обхватът на патронажната грижа чрез включване по проект “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3”.

Местната власт е идентифицирала нужда от предоставянето на услуги по домовете на около 52 лица в създалата се извънредна епидемична ситуация в страната. Дейността е насочена към възрастни хора над 65 г., с ограничения или невъзможност за самообслужване, хора с увреждания и техните семейства и възрастни в риск. Услугите за лицата по домовете ще включват доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, включително лекарства (закупени със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора), заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги.

За изпълнението на допустимите дейности е предоставена безвъзмездна финансова помощ в размер на 124 260 лева осигурени по Оперативна програма „Развитие на човешки ресурси“

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини