В Пловдив заработи първият у нас модулен паркинг за автомобили

Снимка: БНР
Снимка: БНР

В Пловдив заработи първият модулен паркинг, съобщи БНР. Подобни съоръжения са изградени в Япония и САЩ от десетилетия. Паркингът е изграден изцяло от метални модули на седем етажа. Капацитетът му е 15 автомобила, но при интерес може да бъде разширен с още нива и модули на ширина. Той е напълно подвижен и се сглобява за 20 дни. 

Конструкцията е роботоризирана, работи 24 часа, има охрана и видеонаблюдение, както и издържа на бури и силен вятър.

"Когато има модулен автоматичен паркинг клиентът спира на обозначеното място за паркиране, слиза от автомобила, заключва го и той се прибира на място, така че да е защитен и да не пречи на никого. Няма маневри, няма случай някой да е спрял накриво. Автомобилът се прибира автоматично - самата машина определя дължината и височината на колата и я прибира на точно определено място“, обясни за БНР рали шампионът Костадин Щерев, който е един от собствениците на съоръжението.  

Зам.-кметът на район "Централен" Тошо Пашов съобщи, че вече се обмислят шест места в района, където биха могли да се поставят такива паркинги. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини