Полицаи в Пиринско масово съдят МВР за неизплатен нощен труд

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Гранични полицаи в Пиринско масово съдят МВР за неизплатени добавки за нощен труд. Десетки са исковите молби на униформените служители, внесени пред районните магистрати в Гоце Делчев. Претенциите им са  неизплатени възнаграждения за нощен и извънреден труд, положен през последните три години.

Такива дела се водят също в Благоевград и Петрич.

Според запознати, ако всички молби бъдат удовлетворени, държавата ще трябва да отдели от бюджета близо 1 млн. лева.

Причина за недоволството на униформените е, че години наред не им е приравняван нощният труд, откъдето им се губят часове. Загубата на всеки един служител е повече от 220 часа. Сумите, за които претендират полицаите, са средно между 1500 и 1700 лева, но без лихвите. Периодът, за който имат право да търсят възнагражденията си по съдебен път, е три години назад.

Справката сочи, че обикновено съдилищата уважават исковите молби на униформените служители. Освен сумите и лихвите, които трябва да бъдат изплатени на ищците, от МВР трябва да покрият и разходите по съдебните разноски.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини