Урок по трудолюбие в музея за децата на Разлог

Урок по трудолюбие в музея за децата на Разлог
Снимка: Община Разлог

Исторически музей-Разлог се включи в празничната програма на града с интересен и уникален по рода си урок по трудолюбие, който се проведе в лекционната зала на културната институция.

Това е една от основните ценности, на които музейните работници искат да научат младото поколение.
,,Една от най-характерните и отличителни черти на хората от Разлог е тяхното трудолюбие. Именно затова възрастните хора от нашия град в най-ранна възраст са посявали семето на трудолюбието в сърцата на децата“, започна урока г-жа Христина Манова – директор на музея в Разлог.
Специален гост бе известната на разложани със своето трудолюбие - г-жа Веска Жегова, която прочете на присъстващите приказката ,,Мързеливата Богданка“. Децата разсъждаваха над приказката и сами стигнаха до поуката, че трудът краси човека и е един от най-големите добродетели.
В старата разложка къща участниците имаха възможност да се докоснат до традиционните български занаяти. Урокът по родолюбие ще се проведе на 8 октомври (вторник) от 11:00 часа в двора на музея с участието на Национално двигение ,,Традиция“-Регионален клуб -  Благоевград.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини