Гоцеделчевският квартал „Дунав” ще има нов водопровод

Снимка: Община Гоце Делчев, архив
Снимка: Община Гоце Делчев, архив

Започна работата по цялостната подмяна на водопроводната мрежа в жилищния квартал „Дунав“ в град Гоце Делчев. Това е част от мерките, предвидени в проекта „Опазване на водните ресурси в трансграничния регион“, който общината реализира заедно с няколко партньора: общинските ВиК дружества в Комотини, Терми и Термаикос, Република Гърция, отделът по проучвания на Университета в Тесалия, Република Гърция, и община Кърджали. Проектът се финансира по програмата за Трансгранично сътрудничество Гърция – България 2014 – 2020 г., а бюджетът за община Гоце Делчев е в размер на 292 396 лв.

Целта е устойчивото управление на водните ресурси в трансграничния регион, посредством внедряване на нови иновативни технологии. Проектът предвижда изграждането на система за мониторинг на загубите на питейна вода в жк ,,Дунав” чрез монтиране на сонда и внедряване на съпътстващ софтуер. Ще бъде сменена водопроводна мрежа в междублоковото пространство с обща дължина 1061,17 метра. Ще бъдат подменени и всички сградни водопроводни отклонения, които са около 31 на брой с обща дължина 294 метра. Новите тръби, които ще бъдат положени са полиетиленови с дълбока плътност и по-голям диаметър.

След като бъде извършена подмяната на водопроводната мрежа, ще се положи асфалт на улиците и ще се направи цялостно благоустрояване на междублоковите пространства. По този начин един от най-големите жилищни квартали в Гоце Делчев ще промени напълно своя облик.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини